Expozitii 2023


WEST MEETS EAST –A Cultural Book Exchange | 11th edition, 2023
Ediţia a XI-a, Galeria Orizont, București 17 mai -15 iunie 2023

Vedeti pagina expoziției AICI

Curatori: Daniela Frumușeanu și Bogdan Hojbotă
Născut din nevoia de colaborare artistică internaţională, “WEST MEETS EAST – A Cultural Book Exchange” a inspirat artişti, cadre didactice şi studenţi ai diferitelor universităţi de artă din ţară şi din străinătate.
Participanţii de până acum sunt: artişti liber profesionişti din România, Statele Unite ale Americii, Ţările de Jos (Olanda), India, Argentina, Republica Slovacă, Polonia, Italia, Germania, Franţa; cadre didactice, absolvenţi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Universităţii de Arte “G. Enescu” Iaşi, Universitaţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, Facultăţii de Arte Galaţi, Universităţii de Vest din Timişoara, Facultăţii de Arte Vizuale Oradea (România), Worcester State College, Quinsigamond Community College, The Massachusetts College of Art & Design (S.U.A.).
La ediţia actuală a proiectului participă 99 de artiști din: România, SUA, Italia, India, Argentina, Germania, Olanda și Polonia. Interesul acestora a fost stimulat de dialogul cultural stabilit prin cartea-obiect ca simbol și martor al interiorităţii noastre: de-a lungul vieţii trecem prin aceleași stӑri sufletești care ne leagӑ prin fire invizibile unii de alţii și dau frumuseţe vieţii și acţiunilor noastre. Cartea obiect reprezintӑ ocazia de a intra ȋn contact cu o altӑ persoanӑ și o altӑ culturӑ și de a ȋmpӑrtӑși astfel experienţe, gânduri, emoţii.

Reproducem mai jos interiorul pliantului editat cu ocazia expoziției.


Text preluat de pe pagina https://www.facebook.com/hasegan.miruna/
,,IDENTITATE ROMÂNEASCĂ” – ÎNTRE TRADIȚIE ȘI INOVAȚIE
MIRUNA HAȘEGAN – Expoziție de Artă textilă, Galeria de Artă ,,Dumitru I. Grumăzescu” (patronată de Muzeul Municipal ,,Regina Maria” – Iași), mai – iunie 2023.
Miruna Mihaela Hașegan este fără îndoială un nume, alături de bine cunoscutul grup al artistelor din domeniul artelor decorative, care pentru arta textilă ieșeană a însemnat și continuă să însemne simbolul unei valoroase mișcări artistice postmoderniste pe plan național și internațional.
De această dată, așa cum mărturisește artista, actul creației a fost direcționat și concentrat pe interpretarea și transpunerea în tehnica specifică artelor textile (colaj, broderie, aplicații …) a unor valoroase surse oferite de tezaurul folcloric românesc. Această viziune, elocvent motivată de-a lungul timpului, bazată pe expresivitatea unei deosebite esențializări a formelor decorative este, așa cum spunea criticul Ion Frunzetti, o artă ,, … a închinării la esențialul plastic, conceput după chipul și asemănarea artei din totdeauna a poporului român”.
Morfologia plastică care apare acum, în creația artistei, nu e rodul unor tatonări, ci atribute specifice ale unor multiple căutări împlinite, în funcție de universul investigat. În evoluția limbajului și a structurilor decorative uzitate de artistă, în diverse tematici cu certe implicații sociale, s-a etalat sinteza: material textil – culoare – formă, o solidă sintaxă dobândită în timp sub imboldul inovației artistice.
Tradiția artistică, după cum reflecta arh. G.M. Cantacuzino, este ,, … o neliniște care ține spiritul treaz. Această neliniște cuprinde în ea o mare parte de nevindecabilă nostalgie a vremurilor de aur ale umanității”.
Vă invit la o ,,IDENTITATE ROMÂNEASCĂ” – ÎNTRE TRADIȚIE ȘI INOVAȚIE.

Textile Art International Triennial TexpoART – NEW REALITIES // ediția a VI-a 2023
Galeria Aparte – UNAGE Iași  / 10 mai – 30 mai 2023

Vă aducem la cunoștință că Marea Deschidere a celei de-a 6-a Trienale Internaționale de Artă Textilă – TexpoART 2023 va avea loc pe 11 mai 2023, ora 13:00 la Galeria de Artă Aparte a Universității Naționale de Artă „George Enescu” – Iași (Str. Codreanu, nr. 6 – https://aparte. arteiasi. ro/).
Cu această ocazie galeriile de artă ale Uniunii Artiștilor Vizuali din România – Iași ”Theodor Pallady” și ”Nicolae Tonitza” (Str. Lăpușneanu, nr. 7-9 Iași – https://uapriasi. ro/contact/), care găzduiesc și operele de artă participante la expoziție, sunt deschise publicului.


ASOLO | ITALIA | Palazzo Beltramini -2023 (15-30 aprilie)

Daniela Frumușeanu – Participare cu lucrarea ,,Regina Maria a României” (carte-obiect) la expoziţia de grup de artӑ contemporanӑ ,,REGINA, CATERINA CORNARO ŞI ALTELE – UN OMAGIU ADUS PERSONALITĂŢII ŞI CARISMEI FEMEILOR DE IERI ŞI DE ASTĂZI / THE QUEEN, CATERINA CORNARO E LE ALTRE – UN OMAGGIO ALLA PERSONALITÀ E AL CARISMA DI DONNE DI IERI E DI OGGI; Palazzo Beltramini, Asolo, Italia. Proiect curatoriat de Valeria Bertesina.


Nicoleta Bică Bucșaru – expoziție  de artă textilă  „FORMELE GÂNDULUI”
Galeria Orizont, 16 martie-14 aprilie 2023


Expoziție de grup “Sensuri” – Daniela Frumușeanu / Georgeta Hlihor / Mihai Hlihor
Muzeul Judeţean Buzău, 3 martie -13 aprilie 2023

Puteti vedea aici pagina expoziției


Galeria Artelor a Cercului Militar Național din București, 6 – 23 martie 2023
Expoziția “Horea Cucerzan și prietenii săi”

Organizată de „Asociația Centrul pentru UNESCO Horea Cucerzan” curatori : Marina Nicolaev și Victor Dima.
Participă cu lucrări 36 de artiști din întrega țară, artiști care au participat la mai multe ediții ale taberei internaționale de creație artistică „Inochentie Micu-Klein” de la Blaj, organizate de Horea Cucerzan între anii 1997 – 2019.  Printre ei și artiștii decoratori Viorela Mihăescu și Vintilă Mihăescu.



“Gogescu 70/45”
3-30 martie 2023 – Expoziția personală restrospectivă
sala Constantin Brâncuși, Camera Deputaților – Parlamentul României

Vernisaj 3 martie 2023, ora 18,00
Expoziția este ocazionată de împlinirea a 70 ani de viață și 45 ani de activitate artistică
Program: luni-vineri 9-17

Cu această ocazie va fi lansat și catalogul expoziției


Expoziția de artă decorativă  “Semne si Noduri” 1- 15 martie 2023

Filiala de Arte Decorative a Uniunii Artistilor Plastici din România prezinta o expoziție de artă decorativă la Galeria Orizont din Bucuresti
Curatori: Claudia Mușat și Bogdan Hojbotă

Imagini preluate dintr-o postare Facebook unde puteți vedea toata expozițialink aici


Gabriela Naftanailă Leventu
2-25 martie 2023  / Muzeul National al Literaturii Române, București



Puteti vedea mai multe imagini in postarea pe facebook a doamnei Daniela Frumușeanu

 


Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj    15 februarie-15 martie 2023
Rodica Banciu Regep – expoziția retrospectivă “Acoladă peste timp”

Rodica Banciu Regep, profesor universitar doctor și membru fondator al UAPR Timiș-un nume de referință în arta tapiseriei românești, autoare a numeroase expoziții naționale și internaționale, distinsă cu multe premii și aprecieri. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 15 februarie 2023,orele 17.00 la Muzeul din Lugoj.
Puteti vedea un reportaj pe Youtube realizat de  Adriana Weimer aici

Fotografii preluate de pe pagina de Facebook Rodica Banciu Regep


Expoziția de Arte textile RECUPERĂRI AFECTIVE
Galeriile de Artă ale Municipiului Iași ,,Dan Hatmanu” 22 februarie – 15 martie 2023

reunește lucrări realizate de profesori și absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design : Cornelia Brustureanu, Crina Buzilă, Oana Doru, Miruna Hasegan, Cristina Hîrțescu, Raluca Loghin, Ecaterina Mărghidan, Cristina Sasu, Cătălina Senciuc, Iuliana Streba și Mădălina Vieriu>

Sursa Fotografii și informatie: https://www.facebook.com/marghidan.ecaterina





Expoziția “Semn” la galeria Orizont

Eveniment desfășurat sub patronajul Uniunii Artiștilor Plastici din România-Filiala Arte Decorative București.

Vernisajul expozitiei SEMN a avut loc joi 19 ianuarie la ora 18:00 la galeria Orizont.
SEMN aduce ȋn discuţie lucrări de artă decorativă aparţinând sferei artelor focului și artelor textile. Participanţii vor fi tineri artiști emergenţi, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Arte București, Facultatea de Arte Decorative și Design.
Semn: gând/cuvânt/necuvânt; formă/culoare; cunoscut/necunoscut; manifest/manifestat/ nemanifestat; de dialog/de tăcere; de viaţă/de moarte; interior/ exterior; de lumină/de ȋntuneric; ascuns/vizibil; știut/neștiut; descoperit/nedesoperit; de apă/de uscat; imaginar/real; de ajutor/de indiferenţă; de bine/de rău; de ȋncurajare/de descurajare; de ȋntrebare/de mirare/de rămas bun; semn de pornire/ de oprire.
(Text preluat de pe  pagina de facebook a Uniunii Artistilor Plastici / Filiala Arte Decorative București)

Puteti vedea AICI pagina expoziției (Fotografii Daniela Frumușeanu)




Artiştii care doresc să fie prezenți pe site cu pagină personală sunt rugați sa ia legătura cu webmasterul
la adresa: textilart2010@gmail.com

PAGINI ARTIȘTI

  • Rodica Banciu Regep