Anunturi 2023Divers, inedit, central-est-european – MoBU
Cea mai vibrantă capitală est europeană, București, România, te așteaptă cu artă contemporană, cultură și educație pe temele astea, la prima ediție a International Art Market of Bucharest (MoBU), un târg internațional de artă care vrea, nu chiar în secret, să-i descopere și prezinte pe următorii Constantin Brâncuși, Geta Brătescu și Adrian Ghenie.

https://mobu.art/ro/join-mobu

Expozanți Completați formularul de mai jos pentru a participa la MoBU 2023 în calitate de expozant.
Acest formular este destinat galeriilor sau artiștilor. Vă răspundem solicitării în termen de 48 de ore, de luni până duminică.

https://mobu.art/ro/join-mobu


MICUL PRINȚ, ediția XXVIII, expoziție happening internațională

Expoziția tuturor creatorilor de artă, a tuturor vârstelor, organizată de; UAPR Filiala Satu Mare și Muzeul de Artă Satu Mare


Provocare:
„- De pe un munte înalt ca acesta, a zis el atunci, o să cuprind cu privirea toate planetele și toți oamenii. Dar în fața ochilor nu-i apărură decât vârfuri de stâncă bine ascuțite”. Antoine de Saint Exupéry
Căutăm o privire proaspătă asupra lumii, o nouă perspectivă din interior spre exterior, radiografiind lăuntrul cu cele mai ascunse taine, dar și fațada aglomerată a lumii. Trimite-ne „analiza” ta, în forma de exprimare artistică preferată, pe adresa de e-mail: cristianafrezia@yahoo.com
Vă aștept mesajele artistice de orice fel până în 25 aprilie 2023. Fiecare artist poate participa cu 1-2 lucrări de dimensiuni medii (100x150cm maxim, excepții pană la 300 cm pe verticală).
Înscrierea se face prin trimiterea reproducerilor lucrărilor în format jpg, rezoluţie minimă 4 megapixeli (2240×1680), 72 dpi, care vor avea înscrise datele în această ordine: numele autorului, localitatea, apartenența la UAPR (dacă e cazul), student (dacă e cazul), titlul lucrării, anul execuției, tehnica și dimensiunile – exemplu: Popescu Ion. București. UAPR. student. Bucurie. 2023. acrilic/pânză. 50x50cm.
Taxa de participare de 100 lei, ce include cheltuielile organizatorice, materialul promoțional, diplome și pliantul evenimentului, se va trimite în colet. Studenții și elevii (maxim 10 participări de elevi din școli, cercuri de artă plastică) sunt scutiți de taxă și vor primi diplome de participare.
Lista lucrărilor admise se va publica pe Facebook Cristina Gloria Oprișa, în data de 2 mai 2023.
Expedierea lucrărilor se va face în perioada 5-10 mai 2023 pe adresa: MUZEUL DE ARTĂ , Satu Mare, Piața Libertății, nr. 21, tel: 0726 304 095.
VERNISAJUL EXPOZIȚIEI: 14 mai 2023, Muzeul de Artă Satu Mare.
Vă aștept cu bucurie prezența !


OPEN CALL / INVITAŢIE  DE PARTICIPARE

WEST MEETS EAST- A CULTURAL BOOK EXCHANGE The Eleventh Edition, 2023
VESTUL ȊNTÂLNEŞTE ESTUL – SCHIMB CULTURAL DE CĂRŢI Ediţia a XI-a, 2023

Proiectul internaţional ”WEST MEETS EAST”- A Cultural Book Exchange,  are la bază ideea colaborării între artişti care  aparţin unor sisteme socio-culturale diferite, unor continente diferite. Este vorba nu numai despre un schimb de experienţă profesională, dar şi despre un mod de comunicare complex care a pus în timp,  bazele unor prietenii puternice.
Cărţile-obiect realizate în cadrul proiectului, au traversat oceanul până la Warwick (S.U.A.), călătorind apoi în spaţii expoziţionale de referinţă din Bucureşti (UNAgaleria, Sala de Expoziţii ,,Constantin Brâncuși” – Palatul Parlamentului, Gallery, Piaţa Spaniei Gallery), Iaşi (Galeria ,,N. Tonitza”), Constanţa (Muzeul de Artă), Alexandria (Biblioteca Judeţeanӑ ,,Marin Preda”) şi Focşani (Galeriile de artă).
Născut din nevoia de  colaborare  artistică internaţională, “WEST MEETS EAST” – A Cultural Book Exchange a inspirat artişti, cadre didactice şi studenţi ai diferitelor universităţi de artă din ţară şi din străinătate.
Participanţii de până acum sunt: artişti liber profesionişti din România, Statele Unite ale Americii, Ţările de Jos, India, Republica Slovacă, Polonia, Italia, Franţa; cadre didactice, absolvenţi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Universităţii de Arte “G. Enescu” Iaşi, Facultăţii de Arte Galaţi, Universităţii de Vest din Timişoara (România), Worcester State College, Quinsigamond Community College, The Massachusetts College of Art & Design (S.U.A.).
Aceasta este cea de-a XI-a ediţie a proiectului, iniţiat în anul 2009 de Joanne R. Luongo (artist vizual din Statele Unite ale Americii) şi Daniela Frumușeanu (artist vizual din România).
Pentru aceastӑ ediţie  se va realiza un catalog online.
Participanţii vor fi artiști profesioniști din orice ţară.
Pentru a asigura un standard ridicat al evenimentului va exista un juriu internaţional care va face selecţia lucrărilor; juriul va fi format  din Joanne Luongo (SUA) Și Valeria Bertesina (Italia).  Rezultatul selecţiei va fi anunţat ȋn prima sӑptӑmânӑ a lunii aprilie  2023.
Expoziţia va avea loc ȋn perioada 15 mai-15 iunie 2023 la Galeria Orizont, București, România.
Eveniment desfӑșurat sub patronajul Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Gasiti aici regulamentul de participareArtiştii care doresc să fie prezenți pe site cu pagină personală sunt rugați sa ia legătura cu webmasterul
la adresa: textilart2010@gmail.com

PAGINI ARTIȘTI