Evenimente 2022


Alegerea conducerii Uniunii Artistilor Plastici din România (19 noiembrie 2022)urma voturilor exprimate în cadrul alegerilor din Adunarea Generală au fost declaraţi câştigători după cum urmează:
CONSILIUL DIRECTOR
Preşedinte – Lucaci Petru;
Vicepreşedinte pentru Bucureşti – Marius Barb ;
Vicepreşedinte pentru teritoriu – Gheorghe Dican
Membru pentru Bucureşti – Gheorghe Pogan
COMISIA DE CENZORI
Elena Dumitrescu
Ileana Ştefănescu
COMISIA DE ONOARE, DISCIPLINĂ ŞI ARBITRAJ
Anca Boeriu
Ion Anghel
Valeriu Şuşnea
Mihai Zgondoiu
Beti Vervega
Florin Mocanu
Mălina Ionescu
Marius Ovidiu Burhan
Gheorghe Andreescu


Gala premiilor UAP (Uniunea Artiștilor Plastici) din România 2021 la Hărman

Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează, în parteneriat cu Primăria Comunei Hărman, Asociația AVV Hărman și Biserica Evanghelică Fortificată Cetatea Hărman,o nouă ediție a Galei Premiilor UAP pentru anul 2021.
La ceremonia decernării oficiale a premiilor pentru excelență în artele vizuale pentru anul 2021, ce va avea loc în data de 3 septembrie 2022, între orele 17ꓽ00-20ꓽ00, în Biserica Evanghelică fortificată a Cetății Hărman (județul Brașov), vor participa personalități ale culturii române, oameni de afaceri, colecționari. Cu acest prilej se vor acorda și mai multe titluri de „Prieten al Artelor”.


Vernisaj BIENALA DE ARTĂ DECORATIVĂ ARTEFECT, ORADEA 8 iulie  2022

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte, București, Universitatea din Oradea-Facultatea de Arte, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Artiștilor Plastici-Filiala Oradea și Direcția Județeană pentru Cultură Bihor vă invită vineri, 8 iulie 2022, ora 13.00, la vernisajul BIENALEI DE ARTĂ DECORATIVĂ ARTEFECT, ORADEA 2022, eveniment de anvergură națională, care are ca scop promovarea artei decorative românești și valorificarea potențialul creator al artiștilor din România și care se va desfășura la sediul muzeului din Str. Armatei Române, nr. 1/A.

Fotografii preluate de pe paginile de Facebook  ale organizatorilor  (Daniela Frumușeanu si Adina Rențea)


Echipa de organizatori a Bienalei: Adina Rențea, Daniela Frumușeanu, Mihai Moldovanu, Mihaela Tătulescu, Radu Tîrnovean, Gheorghe Maftei.


Doamnei prof.univ.dr Suzana Fântânariu i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Iași

Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași 18 iunie la 14:57 · Vernisajul expoziției ,, Ambalaj pentru suflet” a avut loc astăzi la Muzeul Municipal ,, Regina Maria” Iași.
Prin sprijinul domnilor George Serban și Alexandru Constantin Chituță a fost lansat albumul omonim al expoziției, în semn de omagiu pentru întreaga operă a artistei Suzana Fântânariu.
Am fost onorați de prezența la eveniment a domnului Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a doamnei Daniela Cîmpean, presedintele Consiliului Județean Sibiu, a domnului prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rectorul Universității Naționale de Arte ,, George Enescu ” Iași și a domnului conf. univ.dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultății de Arte Vizuale si Design Iași.
În cadrul evenimentului, doamnei prof.univ.dr Suzana Fântânariu i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Iasi, în prezența unor invitați de seama, oameni de cultura, artiști si istorici care ne-au fost astăzi alături.
Mulțumim tuturor celor care au dat curs invitației noastre, participând la deschiderea expoziției.
Lucrările doamnei prof.univ.dr. Suzana Fântânariu vor putea fi admirate la Muzeul Municipal ,, Regina Maria “Iași până în luna septembrie a anului 2022.
Vă așteptăm
Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași
18 iunie 2022

     

Informatie si imagini  preluate de pe pagina de Facebook Vioruca Tomov


Lucrarea artistei Daniela Frumuseanu pe coperta catalogului expozitiei

Catalogul ȘOPTIT ÎNTRE PUNCTE ȘI PUNCTE – EXPRESIVITATEA FEMINININĂ PRIN PRACTICA MESELIGATĂ ȘI
FORMĂ ARTISTĂ-Expoziție de cărți de artiști și broderii antice/ȘOPTĂ ÎNTRE FOLDURI ȘI CUSĂTURI-EXPRESIVITATE FEMINININĂ ÎNTRE ARTĂ ȘI MESEJ DE MÂNĂ-
Expoziție de cărți ale artiștilor și broderii antice. Palazzo Beltrami, Asolo (TV), Italia.

Acest catalog a fost creat cu ocazia expoziției de cărți ale artistului și broderii antice.
Imprimat în aprilie 2022 pentru Nerocromo by Caosfera Edizioni.


ARTime 4ALL
Aprilie 2022 – Ruxandra Sibil Mermeze artistul plastic prezentat in această lună.

https://youtu.be/DnHvNr0e6eY


Mimi Necula
27 martie la 17.55, pe #TVR1, va astept la #MomentArt, cu Daniela Frumuseanu și creațiile sale spectaculoase. O arta care se îmbogățește permanent, preluând din tehnici vechi, pe care le pune într.un context nou, generând o noua perspectiva asupra artelor decorative. Vizionare plăcută!
link aici

Artiştii care doresc să fie prezenți pe site cu pagină personală sunt rugați sa ia legătura cu webmasterul
la adresa: textilart2010@gmail.com

PAGINI ARTIȘTI

  • Rodica Banciu Regep