Expoziții 2019


Daniela FRUMUȘEANU – Expoziția „Spaţiul Cuvintelor”

MUZEUL NAŢIONAL AL UNIRII din Alba Iulia, clădirea MUSEIKON
26 noiembrie 2019 – 15 ianuarie 2020

Expoziţia „Spaţiul Cuvintelor”reprezintӑ o extensie a conceptului care a guvernat expoziţia personalӑ itinerantӑ ,,Metafizic” organizatӑ ȋn perioada 14 septembrie 2017-10 iulie 2018 la: Complexul Muzeal Bistriţa-Nӑsӑud, Casa Vergu Mӑnӑilӑ din Buzӑu și Muzeul Municipal Râmnicu Sӑrat. Protagonista acestui eveniment artistic este Daniela Frumușeanu, artist plastic și conferenţiar universitar la Universitatea Națională de Arte din București.

VEDETI AICI PAGINA EXPOZIȚIEI


Bienala Arte Decorative 2019, ediția a IV a   Pigmento / Între uzanțe și experiment

   

Organizator: Filiala Arte Decorative din Uniunea Artiștilor Plastici din România

Ediția a IV a Bienalei Arte Decorative se va desfășura în perioada 2 – 30 noiembrie 2019, iar în ziua de 9 noiembrie, ora 14.00, vă invităm la vernisajul expozițiilor și la decernarea premiilor Bienalei la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoşoaia.
Evenimentele se desfășoară pe parcursul a 29 de zile la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”, Mogoșoaia (Sala „Palatului Brâncovenesc”, „Ghețărie”, „Cuhnia”, Sala „Foișor”), Galeria „Senso” și în Galeriile U.A.P din România (Galeria „Orizont” și „Galateea Contemporary Art”).
132 de artiști din toată țara expun peste 140 de lucrări specifice artelor textile (convențional/neconvențional și fiber art), artei ceramice, metalului ori mixed media (experiment și instalații).

Co-organizatori si sponsori ai Bienalei Arte Decorative 2019 Catena pentru Arta si  Fildas Art  au publicat pe site imagini si film realizate la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogoșoaia. Puteti vedea aici:
https://www.sensoarte.ro/Clipa-de-arta-10422/bienala-arte-decorative-2019-la-palatul-mogosoaia/

Link pagina expozitiei de la Palatul Mogoșoaia cu galerie de imagini (Foto Viorela Mihăescu)

 


UNESCO 13/11/2019
expozitia Street art -“WALKING THE INDIGO WALK” Paris

   

,,România va participa cu două lucrări realizate de doamna Daniela Frumușeanu, artist plastic, conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Arte din București.
Expoziția va fi prezentată într-o avant-expunere ȋn data de 13 noiembrie 2019, apoi vernisată propriu-zis la 18 noiembrie 2019, eveniment la care sunt așteptați miniștri ai culturii și delegați participanți la Forumul Miniștrilor Culturii (19 noiembrie 2019), urmat de lucrările Comisiei Cultură (CLT) a Conferinței Generale (20-22 noiembrie 2019).”

“Reprezint România cu douӑ lucrӑri (300cm x 200cm) realizate ȋn tehnica vopsirii cu Indigo, ȋn cadrul expoziţiei “WALKING THE INDIGO WALK” coordonată de Austria, cu participarea a 18 țări, inclusiv România, organizată cu ocazia celei de-a 40-a Conferințe Generale a UNESCO (Paris, 12-27 noiembrie 2019). Expoziția constă în lucrări pe suport textil, cu modele realizate prin vopsire indigo, câte două lucrări de fiecare țară participantă. “  
Imagini: facebook Daniela Frumușeanu


Expoziția personală ,,RESTITUIRI” – autor CELA NEAMȚU

Proiectul început în septembrie 2018, cu expunere in Muzeul ,,BUCOVINA” Suceava; octombrie 2018 ,Muzeul ,,ION IRIMESCU” Falticeni; nov-dec. 2018 Muzeul de Arta din Piatra Neamt; ian.-febr.2019 Muzeul de Arta din Constanta; febr-mart.2019Muzeul de Arta Vizuala din Galati; martie-aprilie 2019 Muzeul judetean Buzau; mai 2019 Muzeul Municipiului Iasi, Galeria ,,DAN HATMANU”; iulie 2019 Muzeul ,,VASILE PARVAN” din Barlad. Proiectul se incheie în septembrie 2019, la Muzeul Taranului.
Contine 10 tapiserii si 40 colaje textile si desen in pastel alb, Ciclul ,,PETECE DE FRUMOS”


Expoziția GRUP4+3

Muzeul de Artă Constanța 14 august – 10 septembrie 2019
vernisaj: 14 august ora 16.00  A prezentat dna. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă
Expun artiștii:  TRAIAN ȘTEFAN BOICESCU,  GHEORGHE GOGESCU,
CONSTANTIN OVIDIU IONESCU, JORGE MAFU,  VIORELA MIHÃESCU,  VINTILÃ MIHÃESCU, MIHAI MOLDOVANU
Vedeti AICI pagina expozitiei


Mioara Stancu Trandafira “CĂLĂTORIA”

Galeria Orizont 19 iulie – 1 auguust 2019    Curator: Mihai Precup

 

fotografii din expoziție: Viorela Mihăescu


BIENALA INTERNAŢIONALĂ DE TEXTILE 2019, Haacht/Belgia

Vedeti aici pagina expozitiei

Kunststichting Perspektief vzw (Art Foundation) Mercatorlaan-Haacht/Belgia organizeazӑ la
Gemeenschapscentrum Den Breughel / Centrul Cultural Comunitar, Wespelaarsesteenweg 85,
(B) 3150 Haacht, BIENALA INTERNAŢIONALĂ DE TEXTILE 2019, ȋn perioada 23.03 – 31.03.2019.
Această bienală oferă artiștilor din industria textilă o oportunitate unică de a expune: le oferă, de asemenea, o oportunitate excepțională de a ajunge la noi audiențe și de a colabora cu colecționari și proprietari de galerii.
ITB 2019 este o expoziție importantă care vizează un public entuziast și iubitor de artă.
Această ediție va fi susținută de o campanie integrată de presă și mass-media axată pe extinderea contactelor cu publicul cumpărător și creșterea interesului și participării străine.
Kunststichting Perspektief vzw (Fundația de Artă) se angajează să asigure calitatea înaltă, prezentarea și promovarea acestui eveniment pentru cei care proiectează și fac artă textilă contemporană.
La acest eveniment, România are statut de ţarӑ invitatӑ și va fi reprezentatӑ de urmӑtoarele artiste textiliste: Marijana Biţulescu, Gabriela Cristu, Mariana Grumӑzescu Voicu, Daniela Frumușeanu, Maria Negreanu, Agatha Pricopescu.
Toți artiștii sunt invitați să participe la deschiderea oficială a bienalei și să promoveze evenimentul în cea mai mare măsură posibilă (mail, website, facebook, twitter ….)
BIENALA INTERNAŢIONALĂ DE TEXTILE 2019 din Haacht / Belgia se bucurӑ de suportul Institutului Cultural Român din Bruxelles / Belgia și a Institutului Cultural Român din București / România.
Comunicat de presӑ / 7 martie 2019, București


Expoziția GRUP4+3

Organizată de Muzeul de Artă Vizuală din Galați în sălile de expozitii ale
Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos
26 martie – 10 mai 2019  /  vernisaj: 26 martie ora 14.00

Expun artiștii:
TRAIAN ȘTEFAN BOICESCU,  GHEORGHE GOGESCU,  CONSTANTIN OVIDIU IONESCU,
JORGE MAFU,  VIORELA MIHÃESCU,  VINTILÃ MIHÃESCU, MIHAI MOLDOVANU

 


Expoziţia “Fish on a Wire” Mihai Moldovanu

Expoziție de artă textilă, pictură, instalație și obiect,
la Galeria CONTEMP din Bucurști, strada George Vraca nr.17. 18 ianuarie – 18 februarie 2019.
Curator Mihai Plămădeală

Vedeti pagina expozitiei AICI


UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI Filiala Slobozia-Ialomiţa, CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA, CENTRUL CULTURAL UNESCO ”IONEL PERLEA” SLOBOZIA ȋn parteneriat cu UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE ARTE BUCUREŞTI și ASOCIAŢIA D’ARTE DA VINCI organizeazӑ expoziţia de artӑ vizualӑ

“Spaţiu Personal” Daniela Frumușeanu
19 februarie -19 martie 2019 la Centrul Cultural UNESCO ”Ionel Perlea” Slobozia, B-dul Matei Basarab nr. 26

Lucrӑrile prezente pe simeze cuprind ȋntr-o formulӑ esenţializatӑ o selecţie de panouri sau ansambluri decorative, realizate pe parcursul mai multor ani; acestea fac trimitere cu prioritate, la sfera mediului textil. Reprezentând recuperarea și valorificarea realitӑţii interioare/exterioare cu multiplele ei valenţe transformate ȋn artӑ, apelând la un demers artistic cu caracter neconvenţional, diferit nuanţat din perspectivӑ tematicӑ sau a reprezentӑrii plastice, SPAŢIU PERSONAL, invitӑ publicul vizitator la meditaţie și dialog.Artiştii care doresc să fie prezenți pe site cu pagină personală sunt rugați sa ia legătura cu webmasterul
la adresa: textilart2010@gmail.com

PAGINI ARTIȘTI

  • Rodica Banciu Regep