RUXANDRA SIBIL MERMEZE – expoziție de tapiserie, 2016

RUXANDRA SIBIL MERMEZE  expoziție de tapiserie
Galeria ORIZONT, 26 mai – 8 iunie  (vernisaj joi 26 mai 2016, ora 18.00)

afis-mermeze“În tematica tapiseriilor sale, Ruxandra Sibil Mermeze este atrasă de măreția mișcărilor astrale și de efectul acestora asupra pământului. Germinația, rodirea, ciclurile anotimpurilor i-au marcat creațiile și i-au oferit posibilitatea de a-și demonstra forța de sugestie a acestor mari „mistere” ale vieții.”
Adrian Silvan Ionescu

“Sobră și destinsă, am putea exclama dintr-o dată, văzând expoziția de tapiserie a Ruxandrei Sibil Mermeze, la Galeria de artă Orizont. Expoziția personală, de anvergură vine la 11 ani de la ultimul important eveniment similar conceput de autoare și găzduit la Muzeul de Arte Decorative și Design de la Riga, Letonia. Manifestarea vizuală din prezent, complexă și generoasă în expunerea lucrărilor realizate în acest interval semnificativ – nu poartă nicio titulatură. De altfel, conceptul de prezentare, sever, se extinde și asupra tapiseriilor, desenelor și picturilor aflate pe simeze; nici una dintre creațiile autoarei nu își are mărturisit titlul, artista afirmându-și prin această opțiune, dorința de a lăsa privitorul total liber în fața operelor de artă. Gestul artistei are valoare de simbol căci, afirmă o dată în plus, libertatea pe care ne-o conferă arta.”
fragment din prezentarea publicata de  de dr. Roxana Păsculescu pe Radio Romania Cultural

r.mermeze-1r.mermeze-2r.mermeze-3r.mermeze-4r.mermeze-5r.mermeze-6r.mermeze-7r.mermeze-8r.mermeze-9r.mermeze-10r.mermeze-11r.mermeze-12

Artiştii care doresc să fie prezenți pe site cu pagină personală sunt rugați sa ia legătura cu webmasterul
la adresa: textilart2010@gmail.com

PAGINI ARTIȘTI

  • Zoe Vida Porumb – Muzeul Național de Artă al României

  • SNAC 2023

  • Lucia Pușcașu Gânduri în zbor II

  • Cela și Costin Neamțu

  • SNAC 2023